Sıcaklardan bunalıp, içini serinletmek isteyenler
Her bulduğu esintide/gülgede durup en az on saniye bekleyenler
Dışarı çıkmamak için türlü bahaneler uyduranlar
Ve ne yazık ki dışarıda çalışmak zorunda olanlar
Selam olsun hepinize :)
Biliyorum havaların birden ısınması hepinizi çok kötü etkiledi, özellikle oruç tutanlarınızı en çok zorlayan susuzluk ve dinmek bilmeyen ''içim yanıyor'' hissi.
İşte tam da bu yüzden bugün size bir tarif vereceğim, keyifle soğutun içinizi diye ;)
Her bulduğu esintide/gülgede durup en az on saniye bekleyenler
Dışarı çıkmamak için türlü bahaneler uyduranlar
Ve ne yazık ki dışarıda çalışmak zorunda olanlar
Selam olsun hepinize :)
Biliyorum havaların birden ısınması hepinizi çok kötü etkiledi, özellikle oruç tutanlarınızı en çok zorlayan susuzluk ve dinmek bilmeyen ''içim yanıyor'' hissi.
İşte tam da bu yüzden bugün size bir tarif vereceğim, keyifle soğutun içinizi diye ;)
Kavun Sorbe
Malzemeler
1 küçük boy kavun (2 kg civarı)
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı su
Tarif
Kavunu servis edecek biçimde doğrayın ve uygun bir kap içerisine alarak 3-4 saat buzlukta bekletin. (dilimler birbirine değmeyecek şekilde koyabilirseniz daha iyi oluyor)
Daha sonra donmuş kavun dilimlerini mutfak robotuna alın ve içerisine bal, limon suyu ve suyu ekleyerek tamamını robottan geçirin.
Bu işlemi uyguladıktan sonra yine uygun bir kaba alarak 1-2 saat daha buzlukta bekletin.
İster dondurma kaşığıyla top olarak isterseniz de karlama şeklinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Not: Kavunun tatlılığına göre koyacağınız bal miktarını 1 yemek aşağı azalatabilir veya artırabilirsiniz. Ve robottan geçirmekte zorlanırsanız bir miktar daha su eklemeniz gerekebilir.
Tarifin kalorisini soranlar olacaktır elbet :)
Bu ölçülerle tarifimizden 6 kişilik sorbe çıktığını düşünürsek bu akşam
ortalama 85-90 kalorilik soğuk bir keyif yapabilirsiniz :)
Ramazan Ayı bitmeden başka serinletici tariflerle görüşmek üzere,
Sevgiyle kalın...
Daha fazlası için : www.izanisik.com
Tarif
Kavunu servis edecek biçimde doğrayın ve uygun bir kap içerisine alarak 3-4 saat buzlukta bekletin. (dilimler birbirine değmeyecek şekilde koyabilirseniz daha iyi oluyor)
Daha sonra donmuş kavun dilimlerini mutfak robotuna alın ve içerisine bal, limon suyu ve suyu ekleyerek tamamını robottan geçirin.
Bu işlemi uyguladıktan sonra yine uygun bir kaba alarak 1-2 saat daha buzlukta bekletin.
İster dondurma kaşığıyla top olarak isterseniz de karlama şeklinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Not: Kavunun tatlılığına göre koyacağınız bal miktarını 1 yemek aşağı azalatabilir veya artırabilirsiniz. Ve robottan geçirmekte zorlanırsanız bir miktar daha su eklemeniz gerekebilir.
Tarifin kalorisini soranlar olacaktır elbet :)
Bu ölçülerle tarifimizden 6 kişilik sorbe çıktığını düşünürsek bu akşam
ortalama 85-90 kalorilik soğuk bir keyif yapabilirsiniz :)
Ramazan Ayı bitmeden başka serinletici tariflerle görüşmek üzere,
Sevgiyle kalın...
Daha fazlası için : www.izanisik.com
merhaba, çok hoşsunuz :) kavunlu dondurmaya bayılırım, bunu da deneyeyim . Bal hiç koymasak olmaz mı ???
YanıtlaSilTakibe aldım, ben de beklerim. İzleyin beni :D
thegoodwish.blogspot.com.tr
Teşekkür ediyorum :) Tabi ki bal koyup koymamak sizin tercihiniz eğer kavununuz yeterince tatlıysa gerek olmayacaktır zaten. Bende sizi izleyeceğim ;) Sevgiler...
SilÇok teşekkürler tarifiniz için. Takipteyim gerisi gelecektir umarım sıcak günler için bu tür serinleticilerin :)
YanıtlaSil