27.6.16

Üzüm Çekirdekli Makarna Salatası

Hepinize merhabalar,
Üzgünüm, eğlenceli bir giriş yapamıyorum bugün ne yazık ki...
Soğuk tarifler serisinde bir soğuk tarifi daha sizinle paylaşacağım ama biliyorum ki
Antalya-Kumluca çevresinde yaşayan kimsenin içini soğutamaz bu tarif.
Biz yandık, kül olduk çünkü buralarda,
Kalbimiz acıyor, canımız yanıyor ve bolca üzülüyoruz bu ara.
O yüzden lütfen kusuruma bakmayın.

Üzüm Çekirdekli Makarna Salatası tarifini sizinle paylaşmadan önce neden üzüm çekirdekli makarna olduğunu anlatayım izninizle.
Arbella'nın üretimi olan üzüm çekirdekli makarna, yapısında üzüm çekirdeğinden gelen doğal antioksidanları içeriyor.
''Sial World Tour 2016'' ödülünü alarak dünya birinciliğinde Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı ve bu sayede bizim camiada hepimizin gururu oldu.
Birincilik ödülünü kazanan ülke ve ürün 18 Ekim 2016 tarihinde Paris'te Sial 2016 Uluslararası Gıda Maddeleri Fuarı çerçevesinde yapılacak olan ödül töreninde açıklanacak.
Kalbimiz seninle Arbella Üzüm Çekirdekli Makarna...

100 gram pişmemiş üzüm çekirdekli makarna 357 kkal, 0,55 mg E vitamini, 246 mg potasyum, 466 mg kalsiyum 132 mg fosfor, 258 mg magnezyum ve 22 mg demir içermekte. Burada bahsi geçen vitamin ve minareller üzüm çekirdeğinden gelen doğal vitamin ve minerallerdir. Normal bir makarnanın besin değerlerine baktığınızda bunları göremezsiniz...

Üzüm Çekirdekli Makarna Salatası 




Malzemeler
150 gram üzüm çekirdekli makarna (2,5 su bardağı)
1 orta boy havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
4 kaşık yoğurt
1 adet salatalık
Nane
Pul Biber
Az Tuz
Nane yaprakları
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tarif
Kaynamış suya eklediğiniz makarnaların üzerine tuz ekleyerek haşlanmaya bırakın.
Lütfen çok fazla suda haşlamayın ki makarna suyuna geçen vitaminleri kaybetmeyelim.
İnce ince doğradığınız biberleri 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğunuz tavada çevirin.
2-3 dakika sonra rendelemiş olduğunuz havucu ekleyerek 5-6 dakika sonra diriliklerini hafifçe yitirdiklerinde ocaktan alın.
Haşladığınız makarnayla hazırladığınız sebzeleri birleştirin ve harmanlayın ve servis tabağınıza alın.
Ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı yoğurdunuza rendelediğiniz salatalığı, naneyi, pul biber ve az tuzu ekleyin.
Servis tabağınıza aldığınız sebzeli makarna karışımının üzerine yoğurdunuzu dilediğiniz gibi ekleyin ve nane yapraklarıyla süsleyin.
Afiyet olsun...



Not: Tarif 4-6 kişilik olarak düşünülmüştür. Toplam kalorisi 590 kkal. Buradan kişi başına düşen kaloriyi hesaplayabilirsiniz.

Fotoğrafta gördüğünüz, kardeşim bu arada, Nihan
O da bunun bir parçası olmak istedi ve sizler için kamera karşısına geçti :)
Aşağıdaki videodan tarifin yapım aşamalarını izleyebilirsiniz.
Sevgiyle, umutla kalın...

Daha fazlası için: www.izanisik.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder